Two Happy Islands
Door: Lindsay
Blijf op de hoogte en volg Lindsay
07 Augustus 2017 | Thailand, Ko Pha Ngan
Terwijl dit eiland vooral bekend staat om het feesten, moet je voor het duiken naar Koh Tao. Om het duiken toch nog mee te pakken ben ik hier twee dagen naartoe gegaan met de ferry. Het lijkt op Koh Pha Ngan, maar iets kleiner en duurder. Het eiland heeft kleine badplaatsjes die voornamelijk zijn gevuld met souvenirshops, nachtclubs, inclusief ladyboys en proppers, en natuurlijk overladen met duikscholen. Je weet simpelweg niet welke organisatie je moet kiezen. Ik overwoog een extra cursus te doen, maar heb besloten gewoon te genieten van het duiken zelf. Samen met Joel, een duikmaster uit Nederland, heb ik in twee dagen vier duiken gedaan. Hij zit al ruim 9 maanden op het eiland en heeft een grote liefde voor de oceaan. Voor het geld hoefde hij het niet te doen vertelt hij, hij doet dit werk enkel omdat hij zoveel plezier beleeft aan het duiken zelf. Om de duiken wat extra's te geven nam hij een vergrootglas mee, zodat we het minuscule leven in het koraal konden spotten. Bij de tweede duik deden we een negative entry, wat betekent dat je direct naar beneden gaat zonder de check te doen op het wateroppervlak. Normaal gesproken is dit alleen nodig wanneer de zee te ruig is om boven te blijven, maar hij vond het leuk om wat technieken te oefenen.
's Avonds zijn er dagelijks vuurshows te zien op het strand van Koh Tao. Zeer vermakelijk. De gasten worden bij deze show betrokken, zowel jong en oud. Overal kun je jezelf verfraaien met neon bodypaint. Vooral de kinderen moeten de avond van hun leven hebben als de entertainers met vuurballen allerlei trucs uithalen. Terwijl een van de artiesten balanceert op een touw, krijgt hij vuurkogels aan een metalen ketting naar hem toe geworpen, die hij vervolgens keurig opvangt. Zo heb ik mijn tweede avond afgesloten met Alice, waarmee ik in de nachttrein zat.
Het hostel beviel goed, en ik besloot dan ook om terug te gaan. Bibo en ik wilden iets nieuws uitproberen, dus we besloten naar 'The Challenge' te gaan. Als je bekend bent met het programma Wipe Out, dan weet je ongeveer wat het is. Een meertje met allerlei obstakels waar je op moet klimmen en balanceren. De uitdaging start nadat je voorop een luchtkussen gaat liggen, en twee mensen van boven af op het kussen springen om je de lucht in te lanceren. Het was hilarisch!
Twee weken voor de Full Moon Party is het niet zo druk in de hostels, maar een week voor het feest stromen de backpackers binnen. Inmiddels is het goed bezet en spelen we elke avond een competitie 'beerpong', waarmee je tickets kunt winnen voor de feestjes. Erg grappig om te zien hoe mensen langzaam dronken worden en steeds competitiever maar slechter worden in het spel.
Je kunt hier bijna elke avond feesten als je wilt. Rondom de Full Moon kun je een trilogie aan feesten meepakken, beginnend met de Waterfall, vervolgens naar de Jungle Experience en afsluitend naar de Full Moon Party. Gister ben ik naar de Jungle Experience geweest en het was zeker een hele ervaring. De avond begon met een tropische regenbui wat zorgde voor een heerlijke modderpoel, meer jungle kun je het niet hebben. Duizenden mensen komen het terrein op, velen van hen waren al zo dronken dat ze al niet meer konden lopen... De feestjes hier zijn fantastisch aangekleed in thema en bekende DJ's draaien de hele nacht door. Tot je letterlijk niet meer kunt. Voor je het weet is het licht.
Nu even een powernap voor het feestje van Thailand, de Full Moon Party. Daarna verwacht ik niet meer zo'n productieve dag ;-)
Tot snel :)
07 Augustus 2017 - 16:58
Tilly:
Hee linds, klinkt erg goed!! Fijn om te lezen dat je naar je zin hebt. Liefs vanuit Griekenland :) -
08 Augustus 2017 - 14:49
Remke: